SÅGVERK

logosol b1001
DSC_0243
DSC_0238
_20190319_151449

Varför?

Milled By Wikström

Följ med på min sågresa och se bilder på plank,stock och sågverk på instagram. klicka här

Ansvarsfull förädling

Tidigt under min framfart som möbelsnickare insåg jag vikten utav att ha full kontroll över vilket material jag skulle använda.

Jag insåg även de ekonomiska fördelarna att kunna ta tillvara på sådant material som skulle bli ved eller flis.

Det var först då jag började fundera på att börja såga mitt egna material.

Som ny på sågverk och egentligen ingen direkt koll på vad jag gett mig in på tog jag kontakt med ett företag som inte bara kunde erbjuda sågverk utan även bästa tänkbara support.

Valet föll naturligt på det Svenska företaget Logosol som byggt och designat nya sågverk i 30 år.

För mig är det viktigt att även främja våra inhemska företag, vilket var ytterligare ett skäl till varför jag valde just Logosol.

Efter beslut föll mitt första sågverksköp på ett Logosol Big mill, med denna hade jag ett mobilt sågverk med möjlighet att såga stockar som dem är på plats och upp till en diameter på 135 cm.

Det tog inte lång tid innan virkestravarna började växa och idag 3 år efter att jag sågat min första stock har jag även hunnit förädla den till möbler, en stock som mätte över 1 meter i diameter, växte lokalt och fälldes av naturliga skäl.

Nu 3 år efter har jag  inte på eget bevåg fällt ett enda träd bara för att, utan allt mitt material är utav sådan typ att det är nedtaget pga av rotvält,röta eller privat/kommun tagit ner då det funnits risker för allmän fara.  Det är ansvarsfull förädling.

Utveckling

För en tid sedan besökte jag Logosol i Härnösand och fick en inblick i vad detta lilla svenska företag står för. Bakom Logosol står inte bara ett team med säljare utan även ingenjörer som ständigt förfinar deras produkter,montörer som bygger sågverken här i sverige och kanske viktigaste utav allt; en stor passion för det dem gör, precis som mig.

Logosol står bakom det vi i världen kallar för Made in Sweden.

Sen 2019 har jag ett demoexemplar av ett Logosol B1001 bandsågverk ståendes hos mig.  Här har inte bara Logosol gett mig möjligheten att nyttja ännu en fantastisk produkt ur deras breda sortiment men även möjlighet att kunna såga mer effektivt och ta tillvara på ännu mer träd!

Mer om Logosol tryck här

Har du träd?

Kanske har du träd som tagits ned, kontakta mig. Skicka gärna bild på träd, mått i diameter och vilket trädslag. (Enbart inom Göteborg,härryda,kungsbacka,borås) Är det större mängd kanske det går ordna transport.

Attraktiva trädslag är Ek,lönn,ask,alm,valnöt,körsbär, fruktträd

Även andra udda trädslag kan vara utav intresse.

KONTAKT

TEL: 0704-730698

MAIL: info@https://www.https://www.wikstrominterior.se

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.