Resin of Sweden ©

ska du köpa Billig Epoxy, läs gärna här först.

Ett Svenskt varumärke och prisvärd epoxy resin tillverkat av Wikström Interiör & Snickeri.

GÅ DIREKT TILL ROS PRODUKTSIDA

Vårt mål är att på ett miljömässigt sätt leverera gjutharts eller epoxy resin som är närproducerat och håller lågt pris utan att tumma på kvalité! Där föddes RoS.

RoS utvecklades för att nå den absolut bredaste kundkretsen, för dig som vill gjuta litet till superstort och allt däremellan.
Under utvecklingen utav Resin of Sweden gjordes omfattande tester och resultatet är inte bara en billig  epoxy som är väldigt prisvärd direkt utan det är även en prisvärd epoxy på lång sikt.

Du får vad du betalar för.

När vi värderar en bra epoxy för gjutning utav ex. rivertable och konsthantverk värderar vi.

 • UV-SKYDD  – En epoxy härdar oftast hårt och många epoxys på marknaden går gjuta fint med, men efter en tid exponering så kommer epoxyn gå ifrån ofärgat till en gulare ton. ROS innehåller senaste och bästa UV stabilisatorerna vi känner till. Det vi säger om våra produkter är vad du kan förvänta dig.
 • GJUTTJOCKLEK – Möjligheten att undvika lagergjuting när det krävs, färgar du gjutningen vill du givetvis att kulören är exakt den samma igenom hela din gjutning. I många fall då man gör vissa typer utav hantverk är lagergjutningen givetvis ett måste.
 • HÅRDHET OCH HÄRDNING –  Resin of Sweden härdar till 100 %, du kan med andra ord lägga livsmedel direkt på en uthärdad gjutning. RoS härdar till en solid hård plast.
 • VISKOSITET – RoS är ett låg/medelvisköst system, luft som finns i gjutningen vill med andra ord stiga mot ytan. RoS har extremt låg benägenhet att kristallisera.
 • REAKTIVITET –  Lång öppentid gör att du slipper stress,du har god tid att bli av med luft och göra justeringar i din gjuting.
 • MILJÖ & EKONOMI – Att köpa en närproducerad billig epoxy är det mest miljövänliga du kan göra, undvika onödiga transporter, betala för en bra vara istället för omkostnader och höga marginaler.
 • FÄSTEGENSKAPER  – Fäster på ett stort antal  material.
 • SÄKERHET – innehåller inte lösningsmedel som Benzyl alkohol och härdar 100% i rumstemperatur (se punkt 3 härdare,säkerhetsdatablad)
 • Mångsidig – Bland våra kunder finns Volvo Cars, Synsam , mekaniska verkstäder, stort antal snickeri till hobbyister som  gjuter brickor, smycken och rivertable. RoS har ett brett spektra som passar många områden.

 

BILLIG EPOXY

UV-test på RoS mot vitt papper. Testet är 1 vecka i artificiell UV motsvarande 3 månader svensk midsommar sol

Köpa billig epoxy med garanti

RoS utklassade samtliga epoxies testade på marknaden gällande UV skydd, gjuttjocklek och mångsidighet.  Vi lämnar garanti på ett långt UV skydd!
På ovan bild är exempel på hur RoS presterade i ett UV test mot 3 vanliga epoxys på marknaden.
Med vår erfarenhet erbjuder vi högklassig service.  Vill du diskutera ditt projekt över ett videosamtal eller bilder , ta kontakt med mig på Whats app eller telefon så hjälper jag dig!

Vi är stolta över att du kan köpa  billig epoxy resin utan att behöva tumma ner på kvalité.

I vår serie finner du

 • RoS Epoxy
 • RoS pigment

Alla våra produkter finner du här

Erfarenhet

Vi har kombinerat 40 år inom labbteknik inom epoxy med 9 år användarerfarenhet.  Vi vill skapa en produkt som möter våra och kundens krav.

Vårt måtto är långsiktiga mål, ungefär som när du målar din fasad på huset så ska du känna dig trygg med att din gjutning också bibehåller kulör och tål exponering.

Välj rätt epoxy

Resin of Sweden är fri ifrån lösningsmedlet Benzyl Alkohol, vilket är ett medvetet val vi gjort för att göra den så säker att använda i hemmet som möjligt, i kontakt med livsmedel, rivertables m.m. Benzyl är ett icke reaktivt ämne som inte kommer skapa en kemisk bindning med epoxy och kommer “läcka” ur epoxyn, detta är en osynlig process men den sker. Den är i många fall klassad som VOC i blandningar över 4%. Detta kan du se i epoxy härdare säkerhetsdatablad under punkt 3.

Säkerhet

Resin of Sweden baseras på en blandning som kommer binda kemiskt till 100% i normal rumstemperatur 20grader. Detta gör också att epoxyn blir säkrare för användare utan möjlighet till torkugn. Många epoxy som säljs ska gjutas med en förhöjd temperatur, det innebär att man rampar stegvis upp temperatur på epoxyn upp mot 50-60 grader för att nå 100% härdning.  En epoxy som inte når 100% härdning ska inte exponera allmänhet.

Vill du dock göra RoS ännu mer värmetålig kan du försiktigt rampa upp temperatur på epoxyn till 50 grader under 1 timma.

Vad gör våra kunder?

Exempel på gjutningar med Resin of Sweden, klicka på bilder för större format

Köpa billig epoxy

Gjuta in blommor med epoxy Resin of Sweden


epoxy knivskaft

knivskaft med epoxy


epoxy resin göteborg

Epoxy resin för matbord


epoxy blommor

Gjuta in objekt och blommor i epoxy

 

Epoxy  Pigment

RoS pigment är en värmetålig,icke bleknande färgpigment som dessutom är “food safe” .
Det tog lång tid att få fram rätt produkt, men vi har också som motto att vi arbetar nära våra producenter. Vi har därför full kontroll över våra produkter och kan hela tiden se över tekniken för att göra förbättringar! Förutom kunna köpa billig epoxy resin ska vi även under samma förutsättning leverera förstklassiga pigment till ett bra pris!

Du kan köpa Resin of Sweden av flera auktoriserade återförsäljare eller i vår webshop,

https://www.wikstrominterior.se/produkt-kategori/epoxy-resin/

 

Fotnot** 

Resin of Sweden  är ett registrerat varumärke: använder du eller säljer vår produkt är du välkommen att använda dig utav namn,logotyp, tagga oss i sociala medier, lägga ut produktbilder m.m. 

Att använda Resin of Sweden för att marknadsföra annan produkt,liknande produkt eller orsaka förväxling med liknande produkt kommer anses som ett brott mot varumärkeslagen genom grov oaktsamhet eller uppsåtlig intrång.  Är du osäker så kontakta oss innan, är ni uttryckligen i behov utav att skriva ut Resin of Sweden exempelvis på din hemsida så gör vi tillsammans en bedömning. 

Updating…
 • Inga produkter i varukorgen.