Välkommen till Wikström Interiör & Snickeri

Om möblerna

En möbel ska inte bara stå där i ett hem utan den ska bjuda in till frågor, finishen och fogarna ska bjuda in till att man vill känna på träet, man ska bli nyfiken. Den ska vara något du bär med dig med stolthet under livet, kanske den bär sånt sentimentalt värde att den går vidare till nästa generation i familjen! Det är en möbel!

Jag arbetar oftast väldigt traditionellt med handverktyg, ett sätt för mig att komma närmare träet och förstå det, det skapar precision och känsla för det utförda arbetet.

Jag både köper lokalt virke och sågar, torkar, förvaltar ifrån stock själv, därför kan jag välja ut de finaste bitarna som passar mina möbler. Detta är en process som tar flera år.

Träden kommer främst från Västra Götaland, ofta är det kunder eller privatpersoner som ber mig ta till vara på materialet.

Har du fällt ett träd  och hellre ser att det blir plankor än ved/flis så tveka inte att  höra av dig!  Jag är ofta intresserad utav lövträd (lönn,ek,ask,alm,valnöt,poppel m.m),fruktträd, rötangripet trä, träd med defekter etc.

Om mig

Jag heter Alexander Wikström – Entreprenör, inspiratör  och  möbelsnickare.

Trä är inte bara mitt arbete utan detta är även mina stora passion.
Man blir fascinerad av att man aldrig blir riktigt fullt lärd  och man kan alltid hitta nya tekniker, testa nya exotiska träslag eller utmana sig själv att göra en riktigt avancerad möbel. Det är just detta som är så kul men även alla kontakter med kunder och likasinnade.

Jag fraktar gärna dina möbler, men om ni har möjlighet så boka gärna en tid så pratar vi trä. Det är en speciell känsla när man bygger upp en relation med kunden och vet att ens skapelse vilar i ett bra hem!

Handgjorda bord utav okantade plank har under åren blivit min specialitet, men jag gör matbord utav alla sorts designer och gärna med avancerade sammanfogningar.

Jag har tillverkat mycket åt både privatpersoner men också offentlig miljö som restauranger och butiker som söker en unik miljö.

På marknaden var jag en pionjär på okantade matbord, epoxy och e-handel kombination.

Mer om detta nedan och varför jag har en e handel.

 

Om min webshop

I takt med att jag själv blev duktigare på möbelsnickeri märkte jag att det saknades en bra support för andra likasinnade, det vällde in med frågor om tillvägagångssätt,verktyg och epoxy.  En lång period lade jag ner mycket tid på att hjälpa andra utan ersättning, det var då idén om en E-handel växte, målet var att jag skulle kunna fortsätta hjälpa och i gengäld skulle jag kunna leverera produkterna jag använde.  Detta har visat sig vara mycket uppskattat upplägg, det har skapat en liten minicommunity där det alla vill vara med och bidra och dela med sig utav erfarenheter!

Idag har vi bland annat ett helt eget fabrikat epoxy som spelar i absolut högsta ligan utav kvalité i världen.

Vi distribuerar och agerar generalagenter åt flera anrika företag inom snickeri

 

Idag är vi återförsäljare för:

Narex – Snickeriverktyg

Nils Malmgren epoxy resin

Resin of Sweden Epoxy resin

Osmo hårvax och trävårdsprodukter

Odies oil

m.m

Kommande:

Mirka – Slipmaterial

Ta kontakt

Telefon: 0704 73 06 98
E-post: info@wikstrominterior.se

Adress:
Bertshult 510,
43893, Landvetter

Updating…
  • Inga produkter i varukorgen.