Välkommen till Wikström Interiör & Snickeri.

 

Om möblerna

För mig ska en möbel inte bara stå där i ett hem utan den ska bjuda in till frågor, finishen och fogarna ska bjuda in till att man vill känna p träet. Den ska vara en kompis att ha med under livet.

Jag arbetar oftast väldigt traditionellt med handverktyg, ett sätt för mig att komma närmare träet och förstå det, det skapar precision och känsla för det utförda arbetet.

Jag både köper lokalt virke och sågar, torkar, förvarar ifrån stock själv, därför kan jag välja ut de finaste bitarna som passar mina möbler. Detta är en process som tar 3-4 år minst. Eken kommer främst från Västra Götaland, ofta är det kunder eller privatpersoner som ber mig ta till vara på materialet. Har du fällt ett träd  och hellre ser att det blir plankor än ved/flis så tveka inte att  höra av dig!  Jag är ofta intresserad utav lövträd (lönn,ek,ask,alm,valnöt,poppel m.m),fruktträd, rötangripet trä, träd med defekter etc.

Om mig

Jag heter Alexander Wikström och bygger möbler & träprodukter, inte i MDF och spånskiva, utan massivt trä! Trä är inte bara mitt arbete utan detta är även mina stora passion.
Jag blir fascinerad att man aldrig blir riktigt fullt lärd  och man kan alltid lära sig nya tekniker, testa nya exotiska trädslag eller utmana sig själv att göra en riktigt avancerad möbel. Det är just detta som är så kul men även alla kontakter med kunder och likasinnade.

Jag fraktar gärna dina möbler, men om ni har möjlighet så boka gärna en tid så pratar vi trä. Det är en speciell känsla när man bygger upp en relation med kunden och vet att ens skapelse vilar i ett bra hem!

Om min webshop

Jag har även ett stort intresse för bra handverktyg och läran om hur man använder dessa och har därför valt att bli återförsäljare för Narex här i Sverige. Narex  är det fabrikat som präglar min verkstad mestadels.  Med sitt Cr-Mn stål skapar Narex mycket bra produkter som håller skärpa är enkla att skärpa och framförallt prisvärda! Så även om du kallar dig proffs eller amatör så är Narex ett mycket bra alternativ!

Min webshop växer konstant och nu är jag även återförsäljare för Epoxy resin ifrån Alumilite, för gjutning utav epoxy resin till trä. Möjligheterna är oändliga med produkten så oavsett om du vill göra egna smycken, specialgjutnigar, gjuta i trä, fiskedrag så finns det en produkt som passar.

Ta kontakt

Telefon: 0704 73 06 98
E-post: info@wikstrominterior.se

Adress:
Bertshult 510,
43893, Landvetter

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.