Epoxy resin smycken och pyssel

Vill du köpa epoxy resin för pyssel och smycken och annan tillverkning?

Då ska du välja vår Resin of Sweden med vår Rapid 24h eller snabba härdare 48 h. Denna epoxy kan färgas, gjutas glasklart och härdar på kort tid!

Välj rätt epoxy

Resin of Sweden är fri ifrån lösningsmedlet Benzyl Alkohol, vilket är ett medvetet val vi gjort för att göra den så säker att använda i hemmet som möjligt, i kontakt med livsmedel, rivertables m.m. Benzyl är ett icke reaktivt ämne som inte kommer skapa en kemisk bindning med epoxy och kommer “läcka” ur epoxyn, detta är en osynlig process men den sker. Den är i många fall klassad som VOC i blandningar över 4%. Detta kan du se i epoxy härdare säkerhetsdatablad under punkt 3.

Den går utmärkt att gjuta i färdiga silikonformar!

Här följer några bilder på vad våra kunder gör för pyssel.

epoxy blommorepoxy resin pysselKöpa billig epoxy

Tillverka epoxy resin smycken enkelt

Epoxy är ett väldigt kreativt ämne och du sätter dina egna gränser! Vi har hjälpt tusentals kunder under åren med stora unika projekt till mindre tillverkning hos den pyssliga individen.

Du är alltid välkommen att ringa, maila eller skriva till oss på sociala medier för att få hjälp med ditt projekt, vårt mål är att du ska lyckas, vi har även en hjälpsam community utav kunder som gärna svarar på dina frågor om du behöver mer hands on tips.

Man behöver varken dyr utrustning eller verktyg för att lyckas.

Tips vid gjutning med epoxy för smycken, rivertable och pyssel

När du tillverkar ex smycken i epoxy kan du enkelt uppnåt glasklart resultat!

  • Blanda med ickeporösa kärl och blandverktyg, detta minskar att luft i från materialet sipprar ut.
  • Håll epoxyn fingervarm med hjälp utav att värma epoxyn i vattenbad innan eller med varmluftpistol under blandning, se upp med att värma för mycket bara
  • När du är redo för att slå ut din epoxy, slå ut din epoxy i mindre doser åt gången och fortsätt värma upp epoxyn så bubblor försvinner innan du slår på mer. Forsätt såhär tills du toppat din gjutning. Återigen, för mycket värma är inte heller bra utan för varmluft över en kort stund och vänta innan du värmer på lite igen. Att hålla epoxyn fingervarm räcker för att ändra viskositeten avseevärt!
  • När din form är toppad med epoxy fortsätt värma ytan emellanåt tills du är nöjd. Vid maxtjocka gjutningar ska man vara extra försiktigt med att tillför för mycket värme för att undvika exothermisk reation.

 

Klicka här för att köpa resin of Sweden för pyssel och smyckestillverking.

Resin of Sweden Epoxy kristallklar och prisvärd

Eller klicka här för att se hela vårt breda epoxy utbud.

Här på vår hemsida kan du läsa mycket mer om hur du gjuter,värdefulla tips och tricks. Klicka gärna runt på våra olika länkar kring epoxy för att få en fin grundkunskap i materialet.

Lycka till!