Bygga Epoxy bord DIY guide, steg för steg

Hitta alla produkter HÄR

 1. 1: Val utav plank, snyggast blir om du har vankant mot vankant och låta trädets form avgöra hur floden rinner.Träslag har mindre betydelse, men se till att ditt trä är snickeritorrt!
 2. 2: Nu måste du få dina plank riktade och planade. Ett alternativ som är enkelt är att bygga en planjig för handöverfräsen.Det viktiga nu är att åtminstånde sidorna som ligger mot formen är helt plana.
 3. 3: Nu när du har plana plankor kan du se vilka mått du kan få ut på dessa och det är dags att bygga en form.
  Överdimensionera gärna planken och formen någon cm för att sedan när gjutningen är klar såga allt rakt och till önskat mått.Form bygger man enkelt genom att exempelvis använda vår släpptejp på en glatt yta som tejpen fastnar på, melaminskivor funkar fint.Detta är för att tejpen är tillverkad utav PP plast som epoxy får mycket dåligt fäste mot och du kan när gjutningen härdat med hjälp av kilar enkelt få loss ditt epoxybord ifrån formen.Väggar formen tejpas också in, hörnen och skarvar ska silikoneras. Du vill inte att fomen ska läcka.
 4. 4: Ha en städad lokal eller separat lack/gjut utrymme för att inte få smuts ner i gjutningen.Gör så dina plankor får plast med lite marginal i formen, se till att du tvingar fast dem i formen.
  Nu är det dags att börja gjuta. Jag brukar rekommendera att man använder vår lamineringsepoxy för att först lacka  vankanterna för att täta porer och håligheter, när detta är klibbat så kan du slå på din riktiga gjutning!
  Använd kalkylen https://www.kalkyleramera.se/geometri/volym-kub-ratblockVisa resultat i liter För att bestämma bredden på din gjutning om du kör med vankanter så får du försöka räkna ut ett snitt på bredden, sen överdimensionerar du din blandning lite för att inte riskera att det inte räckte eller om epoxyn hittar någonstans att rinna undan, ex in under planken.
 5. 5: Plana,slipa/polera och behandla med 2 komp polyurethan lack eller Osmo Hårdvax.

Hitta alla produkter för epoxybord HÄR

Bygga epoxy bord DIY

Updating…
 • Du har inga produkter i varukorgen.